Tech is Top !

Omdat technologie zo belangrijk en ‘cool ‘ is, willen we de aandacht van jongeren trekken en ze enthousiast maken voor de talrijke mogelijkheden van werken in de techniek.

Word partner

Nieuws

“Met techniekonderwijs kun je niet vroeg genoeg beginnen”.

Hiermee kopte het AD van 1 december n.a.v. het Tech Event op 30 november. We ontvingen 420 enthousiaste basisschoolleerlingen van groep 7 uit de regio.

Ze waren voor een ochtend- of middagprogramma, door het Corlaer College uitgenodigd om deel te nemen aan een evenement met  activiteiten op het gebied van Techniek en Technologie.

De opening, waarin een wedstrijdelement (3) meisjes tegen de (3) jongens zat, werd gepresenteerd  door Saskia Weerstand (Zapplive). Zowel ‘s ochtends als ‘s middags wisten de meisjes de meeste punten te behalen en werden dus tot winnaars uitgeroepen. Techniek is voor meisjes dus ook zo gek nog niet!

Het startsein voor de workshops en de interactieve bedrijvenmarkt werd gegeven door de wethouder van de gemeente Nijkerk, mw. Mariëlle Broekman.

We kunnen terugzien op een fantastische dag, met dank aan de medewerking van bedrijven, collega scholen, collega’s en leerlingen.


Als we de wereld zouden bekijken als een lichaam, dan zou de technologie het skelet daarvan zijn.

Technologie is overal. Ook jonge kinderen komen dit dus tegen in hun belevingswereld. Kinderen zijn creatief en spelen de “echte wereld”na. Belangstelling voor techniek vergroot de mogelijkheden en het perspectief van kinderen, zowel voor jongens als meisjes.

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook